Sari navigarea


6 ani… dar ce ani! Totul a pornit de la acel copil dand primele examene din viata lui. Capacitatea, examenul copilariei, dar primul examen important din viata mea. Pana atunci, au fost tezele la mate si romana, lucrarile de control, extemporalele si „scoateti o foaie de hartie”, ce sa mai zic de DICTARE :P. Imi aduc aminte cu drag de timpul petrecut in curtea scolii, in asteptarea notelor. Ce sa mai zic de momentul de dupa, in care… eh, n-am sa intru in detalii :).

Liceul… in special clasa a 11-a, anul majoratelor. Se dateau petreceri, multe si pe ascuns fara sa stie parintii (unele se mai aflau ca de, mai ramaneau dovezi in urma sau chiar pt ca era prea curat a 2-a zi :P). A fost frumos, dar a venit apoi si al 2-lea mare examen din viata: BAC-ul. Proba orala, proba scrisa, si apoi m-au napadit emotiile, asteptand rezultatele in special la romana, unde aproape in fiecare an de-atunci au fost probleme.

S-a dus si BAC-ul si a inceput ciclul celor 6 ani, poate ca vor fi cei mai frumosi 6 ani din viata mea, cine stie. Aici am dat de examene si examene, o gramada, diferite tipuri de profesori, oameni de la mari companii, traineri si asa mai departe. Un loc aparte il prezinta oamenii cu care am interactionat, si aici ma refer la prietenii buni pe care mi i-am facut in Brasov. Am trecut an dupa an, restanta dupa restanta 😛 si am ajuns in ultimul an de facultate. Licenta, unul dintre cele mai importante examene din viata. Acolo emotiile au fost uriase, inca din momentul in care am inceput sa lucrez la ea (poate pt ca m-am si apucat tarziu :P). Ce sa mai zic cu 3-4 zile inainte de prezentarea propriu-zisa… a fost cumplit.

Terminarea facultatii ar insemna si trecerea de la mediul studentesc, la cel profesional. Insa, 4 ani de studentie pt mine n-au fost suficienti, asa ca am mai facut si 2 ani de master. 2 ani extraordinari, o experienta internationala superba, pe care as repeta-o fara doar si poate. Dizertatia? Cel mai usor examen. Desi nu pare, cand ai indrumatorul potrivit pt asa ceva si echipa potrivita cu care sa lucrezi timp de un an, situatia se schimba. Despre ceremoniile de terminare am sa vorbesc intr-un viitor post.

De-abia acum incepe cu adevarat profesionalismul. Intr-un fel, imi pare rau ca s-a terminat studentia, a fost fantastic. Dar pe de alta parte, curiozitatea mediului profesional este mare. Pt cel mai usor examen: multumesc, grazie, gracias, danke, tak, thank you.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: