Sari navigarea


In viata de zi cu zi, omul cauta raspunsuri. Toate lucrurile pe care le invatam sunt de fapt raspunsuri la diferite intrebari. Cunoasterea inseamna curiozitate, raspunsul inseamna rezolvarea enigmei. Insa sunt atatea intrebari fara raspuns, intrebari carora le cautam raspunsul o viata si tot nu reusim sa-l gasim, sau il gasim doar partial. De cele mai multe ori ni se adreseaza astfel de intrebari, iar noi apelam la randul nostru la altcineva, poate poate deslusim misterul.

Multe din intrebari apar pur intamplator, fara sa ne gandim la asa ceva. Foarte simplu, esti la o plimbare, observi un lucru marunt, un amanunt care iti starneste curiozitatea si pac: n intrebari la care cauti un raspuns rapid. Dar de cate ori s-a intamplat sa te intrebi un lucru simplu, un lucru banal, un lucru stupid la urma urmei? Doua exemple cat se poate de stupide si poate amuzante: „Ce sex are celebrul personaj de desen animat Tweety?”, „Ce culoare are oglinda?” sunt doua posibile intrebari la care poate cauti un raspuns.

De la astfel de intrebari, fara sens poate pentru unii, pleaca si cei care fac stand-up comedy cred eu. Poate ma insel, dar de multe ori mi s-a intamplat sa ma uit la un stand-up comedy si sa rad in hohote de la niste lucruri banale, lucruri la care nu ne-am gandit inainte sau nu ne-a dat prin cap, fiind ceva prea banal. Pentru asta recomand filmul „Funny People” si stand-up comedy-ul „Live at the Apollo” (Michael Mcintyre). Se pleaca de la niste idei simple, iar acesti artisti le dau o forma aparte, amuzanta.

Inchei acest post cu un citat ce mi-a placut: „Un nerod pune mai multe intrebari decat poate da raspunsuri un intelept.” – Jonathan Swift

Royksopp – What else is there (Trentemoller remix)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: